Nagelsalon Woerden Acrylnagels


Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels kun je laten zetten bij Nagelsalon Woerden. Maar wat zijn acrylnagels? Acrylnagels zijn kunstnagels die zijn opgebouwd uit een poeder en een vloeistof (liquid). De nagelstyliste, ook wel nailtech genoemd, doopt een speciaal acrylpenseel in de liquid en daarna in de poeder. Er ontstaat een bolletje. Dat bolletje wordt op de nagel aangebracht en gemodelleerd tot een mooie kunstnagel.

Waarom acrylnagels?

Wil je mooie verzorgde nagels? Dat kan met acrylnagels. De acryl wordt op de natuurlijke nagel gezet om deze te verstevigen. Wil je langere nagels? Ook dat kan met acryl. Je kan dan kiezen voor een verlenging met tips of met sjablonen. Voordeel van acrylnagels is dat ze enorm stevig zijn. En doordat ze hard zijn, zijn ze minder kwetsbaar. Een nadeel van acrylnagels kan zijn, dat ze vaak worden ervaren als ‘dik’. En als je je nagel ongelukkig stoot, kan deze pijnlijk breken.

Tips of sjablonen?

Wanneer kies je voor tips en wanneer voor sjablonen? Tips zijn nep nagels die deels over het uiteinde van de natuurlijke nagel worden aangebracht. Hierover wordt de acryl geplaatst. Het voordeel van tips is, dat als je je nagel lelijk stoot, vaak alleen de tip afbreekt en dit kan minder pijnlijk zijn. Het is ook aan te raden voor tips te kiezen als je een redelijk actief tot actief persoon bent en je veel met je handen werkt.

Sjablonen zijn er in verschillende soorten. Onze nailtech werkt met papieren sjablonen omdat dit hygiënischer is. Dit zijn stickers die onder de natuurlijke nagelrand worden geplaatst en daarop wordt de acryl (of gel) aangebracht. Een voordeel is dat er minder gevijld wordt op de natuurlijke nagel. Een tip moet eerst gelijk gevijld worden met de natuurlijke nagel want anders ontstaat er een rand die je door de acryl heen ziet. De nagel hoeft bij een sjabloon dus alleen lichtjes opgeruwd te worden. Een nadeel is dat sjablonen niet bij alle nagels kunnen worden toegepast. Bij bepaalde probleem nagels is het beter om een tip te gebruiken. De nailtech kan met jou zoeken naar de manier van verlenging die het best bij jou en jouw levensstijl past.

Welke vorm acrylnagels?

Acrylnagels kun je in verschillende vormen laten zetten. De welbekende vierkante vorm: Dit wordt vaak gedaan in combinatie met een witte French Manicure. Ballerina of coffin vorm: Dit is een langere nagel waarvan de uiteinden smaller zijn dan de nagel zelf maar de vorm nog wel hoekig is. De stiletto: De nagel is in een scherpe punt gevijld. En de almond nagel: Hiervan zijn de hoeken mooi afgerond in een elegante amandelvorm. Voor de stiletto, de almond en de ballerina vormen zijn wat langere nagels vereist. Als je niet zulke lange nagels wilt, kun je kiezen voor de vierkante vorm of ronde vorm.

French Manicure, Babyboom of Kleuren?

Met acryl nagels kun je alle kanten op als het gaat om nailart. French Manicure is de meest voorkomende techniek die gebruikt wordt bij acrylnagels. Maar de laatste jaren worden acrylnagels ook vaak in 1 of meerdere kleurtjes of met glitters gezet. Is de smile-lijn bij French manicure strak, bij babyboom loopt het mooi in elkaar over. Naast verschillende kleuren acryl, kun je ook kiezen voor een gellak over je acrylnagels of voor naildesign.

Nagelsalon Woerden gebruikt de producten van Young Nails voor jouw gel- en acrylnagels!
Bij Nagelsalon Woerden gebruiken we de producten van Young Nails om jouw acrylnagels te zetten.

Acrylnagels verwijderen

Bij Nagelsalon Woerden kun je, naast het zetten van acrylnagels, ook je acrylnagels laten verwijderen. Dit gebeurt op een deskundige manier zonder dat je nagels al te veel worden beschadigd. Wil je toch zelf je nagels verwijderen? Doe dit dan zoveel mogelijk op de volgende manier. Let op! Trek of pulk niet je nagels eraf want beschadig je je natuurlijke nagel en dat duurt weer een paar maanden voordat ie weer goed is aangegroeid.

-Knip de nagels zo kort mogelijk. Als het lastig gaat omdat de nagels te dik of te hard zijn, gebruik dan een grove vijl.

-Vijl de bovenste laag van de nagels af om de eventuele nagellak en alvast een eerste laag van de acryl te verwijderen.

-Doe wat aceton in een schaaltje en drenk er een wattenschijfje in. Leg hem op je acrylnagel en wikkel je nagel in met aluminiumfolie. Doe dit bij al je nagels en laat ze een half uur weken. Wanneer je huid niet gevoelig is voor aceton, kun je je nagels ook gewoon in de kom met aceton laten weken. Haal ze er wel tussentijds uit en vijl dan de bovenste laag acryl eraf.

-Haal na een half uur de folie en watjes van je nagels en vijl voorzichtig de acryl van de nagels. Mocht er nog steeds veel acryl op zitten, herhaal dan de vorige stappen.

-Wees voorzichtig met het weg vijlen van de acryl om de natuurlijke nagels en nagelriemen zo min mogelijk te beschadigen. Vijl één richting op.

-Breng na afloop een voedende nagelriem olie en een voedende handcrème aan om je handen te verzorgen.